• III. helyezettek lettünk

    A Könyvtárostanárok Egyesülete által kiírt Kalandok az iskolai könyvtárban című pályázaton iskolánk 4. a osztályos Könyvtár angyalai III. helyezést értek el.

    A pályázatban azt várták, hogy a tanulók érdekes (akár humoros, akár tanulságos) illusztrált történetek keretében mutassanak be valós vagy fiktív iskolai könyvtári kalandokat.

    A lánycsapat A rejtély címmel készítette el a papírszínházi történetét. A mesét itt olvashatjátok:
    November 7-én a reggeli budapesti vonattal el is indultunk az ünnepélyes eredményhirdetésre, melyre a KTE Őszi szakmai napján került sor. 
    Egy fantasztikus napot töltöttünk együtt a csapattal. A Csimota kiadótól egy igazi papírszínházas mesét kaptunk, a Móra Kiadótól mesekönyveket. A ráadás jutalmunk az volt, hogy meghívtak bennünket a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyerekkönyvtárába. Nagyon élvezték a gyerekek. Sokkal nagyobb a mienknél, több új könyv van. A gyerekek a népszerű sorozatok még kiolvasatlan köteteit keresték. Fotózkodtak a sárkánnyal. A nap folyamán elidőztünk egy játszótéren is, számtalanszor lecsúszva a csúszdán. Este fáradtan, de feltöltődve, tele élményekkel utaztunk hazafelé a kabinokban. Belefért egy-két rejtvény, találós kérdés is az estébe.
    Én nagyon örülök, hogy ilyen fantasztikus csapattal alkottunk együtt. Remélem sok közös élményünk lesz még a könyvtárban. Legközelebb a Ki-mit-tud?-on mérettetjük meg magunkat A rejtély történetét színház formájában előadva.